FAQ

Heb ik een account nodig om een bestelling te plaatsen?

Nee, u heeft alleen een e-mailadres nodig. We raden aan om een account aan te maken, zodat u artikelen aan uw verlanglijstje kunt toevoegen. Echter kunt u ook als gast een bestelling plaatsen, deze traceren en wanneer het u uitkomt een account aanmaken.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?

Klik bij het inloggen op 'Wachtwoord vergeten' en vul uw e-mailadres in. U ontvangt dan een e-mail om uw wachtwoord te resetten.

Hoe ontvang ik e-mails met het laatste Creacare.nl nieuws?

Blijf op de hoogte van de nieuwste items, trends en exclusieve promoties door uw e-mailadres onderaan deze pagina in te vullen. U kunt uw e-mailvoorkeuren in uw account aanpassen.

Wat is de levertijd?

De levertijd bedraagt 1 tot 2 werkdagen.

Wat zijn de verzendkosten?

Gratis voor alle bestellingen vanaf €30,-. Bestellingen onder de €30,- bedragen €5,95 verzendkosten.

Kan ik de bestelling op een ander adres dan mijn factuuradres laten bezorgen?

Ja, dit is mogelijk. Tijdens het bestelproces heeft u de optie om een ander verzendadres op te geven, afwijkend van het factuuradres.

Moet ik belasting betalen?

Ja, alle alle prijzen zijn inclusief btw. De mondmaskers zijn btw-vrijgesteld.

Wat is het retourbeleid?

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren, mits de verzegeling niet verbroken is. Bij verbreking van de verzegeling is uw bestelling definitief en kan deze niet meer geretourneerd worden.

Welke betaalmethoden accepteert u?

  • iDeal 
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Mastercard
  • Visa
  • American Express
  • Maestro

Voor uw veiligheid worden er op alle betalingen, op het moment van aankoop, beveiligingscontroles uitgevoerd.

———————————————————————————————————

(Bron: Rijksoverheid.nl)

Moet ik een mondkapje dragen als ik naar buiten ga? 

Dit is niet nodig. Slechts in sommige specifieke situaties kan het dragen van een niet-medisch mondkapje van meerwaarde zijn. Daarom is in het OV per 1 juni 2020 een niet-medisch mondkapje verplicht in het openbaar vervoer voor reizigers en medewerkers. Dit is een mondkapje dat niet in de zorg wordt gebruikt.

Beschermt een niet-medisch mondkapje mij tegen het coronavirus?

Nee. Een niet-medisch mondkapje beschermt niet uzelf, maar kan de mensen rondom u beschermen als u het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen.

Wat is het verschil tussen een medisch mondmasker en een niet-medisch mondkapje?

Medische mondmaskers, zoals een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR, moeten voldoen aan Europese richtlijnen en kwaliteitsstandaarden voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Medische mondmaskers zijn geschikt voor gebruik in de zorg. 

De niet-medische mondkapjes kunnen worden aangeschaft of zelf worden gemaakt, zodat medische mondmaskers beschikbaar blijven voor de zorg. Een niet-medisch mondkapje draag je niet ter bescherming van jezelf, maar kan bij goed gebruik het risico verkleinen dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving. Het is geen vervanging van, maar een aanvulling op de geldende hygiëneregels.

Hoe verhoudt het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer zich met het gedeeltelijk verbod op gezicht bedekkende kleding in het openbaar vervoer? 

Het verbod op gezicht bedekkende kleding blijft gewoon van kracht. Die wet kent echter een uitzondering: als kleding noodzakelijk is ter bescherming van het lichaam in verband met de gezondheid of de veiligheid is het verbod niet van toepassing. In het OV geldt vanaf 1 juni de verplichting om een mondkapje te dragen. Zo lang die verplichting geldt, is het verbod dan ook niet van toepassing in het OV. 

Mag ik een mondkapje dragen in het onderwijs en in overheidsgebouwen? 

De Wet verbod op gezicht bedekkende kleding is van toepassing op het onderwijs en in overheidsgebouwen. In het onderwijs en in overheidsgebouwen geldt de verplichting om een mondkapje te dragen niet. 

Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-medische mondkapjes in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Is een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer? 

Ja, vanaf 1 juni 2020 is een mondkapje verplicht voor reizigers van 13 jaar en ouder en OV-personeel. Gebruik daarvoor een niet-medisch mondkapje. Zo zorgen we ervoor dat medische mondkapjes voor de zorg beschikbaar blijven.

Welk type niet-medisch mondkapje heb ik nodig in het OV?

Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter, bijvoorbeeld van katoen, voldoende. Mondkapjes die worden verkocht in bijvoorbeeld supermarkten en drogisterijen kunnen worden gebruikt in het openbaar vervoer. Een sjaal, het gebruik van een kraag van een jas of bijvoorbeeld mondkapjes gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het openbaar vervoer.

Hoeveel stuks niet-medische mondkapjes heb ik nodig? 

U heeft bij elke reis met het openbaar vervoer een nieuw exemplaar nodig. Reist u 1 keer in de ochtend en 1 keer in de middag, dan heeft u er 2 nodig. 

Ik heb geen mondkapje, mag ik met het openbaar vervoer? 

Nee, u mag dan niet reizen met het openbaar vervoer. Een mondkapje is vanaf 1 juni 2020 verplicht voor reizigers van 13 jaar en ouder. U kunt een niet-medisch mondkapje dragen. Reist u toch zonder mondkapje met het openbaar vervoer? Dan kunt u een boete krijgen van € 95. 

Komen er geen tekorten als mondkapje in het openbaar vervoer verplicht worden? 

Nee. U kunt een niet-medisch mondkapje kopen of thuis maken. Zo blijven de medische mondmaskers beschikbaar voor de zorg. 

Als ik in de trein, bus, tram of metro iets wil drinken/eten, mag ik dan mijn mondkapje even afdoen?

Zet het mondmasker zo min mogelijk op en af. 

Wanneer moet ik mijn mondkapje opzetten?

Zet het niet-medisch mondkapje ruim voor het instappen op, om het instappen veilig en snel te laten verlopen. Pas als u bent uitgestapt kunt u uw mondkapje afzetten.

Wat moet ik met mijn mondkapje doen na gebruik?

Heeft u een wegwerp niet-medisch mondkapje of plastic handschoenen gebruikt voor eenmalig gebruik? Dan kunt u deze bij het restafval, in de grijze container gooien. Ook wegwerphandschoenen horen bij het restafval. 

Waarom is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer pas vanaf 1 juni verplicht?

De drukte in het openbaar vervoer zal de komende weken geleidelijk toenemen. Bovendien krijgt iedereen zo de gelegenheid zich voor te bereiden; om niet-medische mondkapjes te kopen of te maken. Tot 1 juni is voor iedereen van 13 jaar en ouder het advies een mondkapje in het openbaar vervoer te dragen. Vanaf 1 juni is het verplicht voor reizigers van 13 jaar en ouder.

(Bron: Rijksoverheid.nl)